Insignia Beugel | Eschpark 9, 7131 TG Lichtenvoorde | +31 (0) 544 371260Juiste Leeftijd

Orthodentisten kunnen tegenwoordig de meeste problemen op elke leeftijd wel corrigeren. Maar dat betekent niet dat de leeftijd waarop een behandeling kan beginnen niet uit maakt. Het kan zelfs een zeer belangrijke factor zijn in de totale behandeltijd of een rol spelen bij de onkosten van een behandeling.


Vroeg Ingrijpen

Soms kan het nodig zijn vroeg in te grijpen wanneer de gebits en kaak ontwikkeling daarom vraagt. Internationaal wordt aangeraden de eerste orthodontie controle te laten plaats vinden rond een jaar of zes tot zeven. Bent u bij ons ingeschreven dan gebeurd dit automatisch tijdens de halfjaarlijkse controle van uw kind. Vanaf zeven jaar zijn er zowel blijvende als melktanden aanwezig in de mond en de doorbraak van de nieuwe tanden verloopt niet altijd probleemloos. Tot deze leeftijd is uw kind snel gegroeid; vanaf nu tot de pubertijd gaat het wat langzamer met de groei. Wel kunnen we al heel goed zien of er groeistoornissen aanwezig zijn en deze corrigeren voordat de groeispurt op gaat treden.

Een eerste consult geeft ons de mogelijkheid om vast te stellen of er afwijkingen in doorbraak of in kaakgroei zijn. Soms moeten we ingrijpen en stelen we een behandeling voor, maar lang niet altijd is een vroeg behandeling noodzakelijk en kan het voldoende zijn om de groei en doorbraak in de gaten te houden en regelmatig te controleren.


Tiener Behandeling

De meeste behandelingen kunnen het beste starten na de doorbraak van alle tanden en kiezen en wanneer de kinderen volop in de groei zijn. We kunnen kaken niet laten groeien, maar wel kunnen we storende factoren opheffen waardoor een betere groei kan plaats vinden. We willen zo efficiënt mogelijk een optimaal eindresultaat bereiken. Na de volledige doorbraak zijn we in staat zijn om met behulpvan onze Lythos scanner alle tanden en kiezen goed te registreren. Afdrukken is niet meer nodig en daar is vooral de jeugd blij mee; geen vervelend gips happen meer. Vervolgens kunnen we de Insignia techniek gebruiken om de ideale eindsituatie te ontwerpen die past bij de individuele patient.

Een ideaal moment ook omdat de meeste leeftijdsgenoten een orthodontische behandeling ondergaan. Je hoort er tegenwoordig al haast niet meer bij als je geen begel draagt. Logisch want uit wetenschappelijk onderzoek in binnen en buitenland is wel vast komen staan dat je makkelijker een baan krijgt, sneller sociale contacten legt en zelfverzekerder bent met een mooie lach.

Naast deze voordelen hebben tieners het voordeel snel te groeien en kunnen orthodentisten dan ook profiteren van deze groei spurts om de correcties te realiseren. Tieners zijn op zoek naar hun identiteit en hun eigen weg in het leven, dus we willen hen die eigen unieke smile geven die hen zelfverzekerd volwassen laat worden.


Volwassen Behandeling

Tanden kunnen op elke leeftijd worden verplaatst, het is nooit te laat om uw lach en mondgezondheid te verbeteren. Belangrijk is dat het tandvlees gezond is; daar zorgen we altijd eerst voor. Onze oudste patient die een beugel behandeling heeft opgestart had de leeftijd van 75 jaar! Ons team zorgt ervoor dat we voor u het beste resultaat bereiken. U kunt kosteloos een kennismakingsbezoek afspreken waarbij we u informeren wat er mogelijk is om die mooie lach te krijgen.

Steeds meer volwassenen zoeken elk jaar opnieuw orthodontische hulp om hun lach te verbeteren. Vijfendertig procent van onze cliënten in de beugels is zelfs volwassen. Orthodontische behandeling is er niet alleen om uw lach te verbeteren maar ook om de gezondheid van tanden en tandvlees te bevorderen. Door orthodontische hulp in te schakelen als volwassene kunt u mogelijk ernstig tandbederf, tandvlees en botverlies, onregelmatige slijtage van tanden en soms zelfs kaakpijn vermijden. Juist een volwassene werkt vaak beter mee en de resultaten zijn dan ook beter dan bij kinderen. Of het nu een herbehandeling of een eerste behandeling is Insignia’s Advanced Smile techniek is ontworpen met de laatste technologie die het beste aansluit bij de volwassen patiënt. Insignia maakt een precieze verplaatsing van tanden en kiezen op een comfortabele manier en in minder tijd mogelijk. Een gemiddelde behandeling zal tussen de 12 en 24 maanden duren, waarbij elke cliënt natuurlijk uniek is. Kiest u voor een chirurgische ondersteuning dan kan de behandeling in 6 tot 12 maanden worden afgerond. De chirurgische behandeling is een innovatieve techniek die de behandeling versnelt en verbetert door bot te activeren. De behandeling vindt onder locale verdoving plaats in onze kliniek en duurt ongeveer een uur.

Insignia maakt het voor ons mogelijk een behandelplan met oog voor detail op te stellen. Met dit plan worden de individueel vervaardigde brackets gemaakt die passen bij de unieke vorm van uw tanden. Passend bij de anatomie en bij het gewenste eindresultaat. Orthodontie geeft veel cosmetische voordelen maar draagt er ook toe bij dat het eenvoudiger wordt uw tanden een levenslang te behouden omdat ze netjes naast elkaar en goed op elkaar staan. Vaak zijn het juist de volwassenen die het waarderen eindelijk hun lach te kunnen verbeteren.

Vaak zal de behandeling bij volwassenen een sneller en mooier resultaten opleveren omdat de medewerking van een volwassene veel beter is. Of het nu de 1e keer of ½ keer is dat er een beugelbehandeling plaatsvindt op volwassen leeftijd dat maakt voor het Insignia systeem niet uit. Insignia biedt altijd de meest precieze beweging, ze biedt een comfortabele behandeling en vaak ook nog in minder tijd dan een conventionele beugel.

De waardering voor het mooie resultaat van een Insignia beugel is bij volwassenen nog groter omdat ze al die tijd al met een minder mooie lach hebben geleefd. Daarnaast kan een beugel ook een alternatief zijn voor een implantaat of een brug. Daarmee kan Insignia uiteindelijk ook kosten besparend zijn.

Insignia Beugel Eschpark 9, 7131 TG Lichtenvoorde
+31 (0) 544 371260 Fax +31 (0) 544 378254