Insignia Beugel | Eschpark 9, 7131 TG Lichtenvoorde | +31 (0) 544 371260Spoed Hulp

Ook al ben je voorzichtig met de apparatuur dan kan het toch nog wel eens voorkomen dat er iets gebeurt. Wij willen onze patiënten op de hoogte brengen van de problemen die zich kunnen voordoen en ze leren hoe deze zelf op te lossen zijn, althans tijdelijk, totdat het mogelijk is om op de praktijk te verschijnen.


Losse brackets - Als een bracket loskomt van de tand, bel dan de praktijk voor een afspraak. In brackets die vastzit op de tand beschermd tand eigenlijk deze cariës maar een brackets die los zit is een risico en verhoogt de kans op cariës. Zit de bracket nog aan de draad vast, laat hem dan gewoon op de draad zitten en bel de praktijk voor een afspraak, om de bracket opnieuw te bevestigen. Is de brackets of de buis volledig los gekomen, neem hem dan uit de mond, doe deze in een envelop en schrijf op op welke tand de bracket of buis gezeten heeft. Bel ook nu de praktijk voor een afspraak om de situatie te herstellen.


Gebroken draad - als de draad die door de brackets gehad breekt bel dan de praktijk voor een afspraak om een nieuwe draad te plaatsen. Neem altijd je Insingnia tas of doos mee naar de praktijk wanneer je komt voor herstel.


Losse draad - Probeer eerst voorzichtig om de draad terug in de buis te plaatsen. Lukt dat niet plaats dan was over het draaduiteinde om ongemak te beperken en bel voor een afspraak.


Uitstekende draad - probeer of je de draad een beetje naar de andere kant kunnen schuiven zodat de draad niet meer uitsteekt aan de achterzijde. Als dat niet lukt, bel dan onze praktijk voor een afspraak.


Verloren elastiek of ketting - Dit is niet een echte noodsituatie, maar vertel het de ortho ook assistent bij de volgende afspraak.


Pijn - Pijn tijdens de behandeling is direct na het plaatsen van de apparatuur of na het wisselen van de draden wel een beetje te verwachten. Warm zout water spoelen en paracetamol zijn nuttig bij het verlichten van de pijn.


Ongevallen met tanden - Neem direct contact op met de praktijk of met de dienstdoend tandarts.


Orthodontische noodgevallen zijn eigenlijk zeer zeldzaam, maar als ze zich voordoen proberen we voor u beschikbaar te zijn. Als algemene regel geldt dat je de praktijk moet bellen als je ernstige pijn hebt of wanneer je een ander probleem hebt dat je niet direct zelf kunt oplossen. We maken dan zo snel mogelijk een afspraak om het probleem voor je op te lossen.

Je zult er versteld van staan om te ervaren dat je zelf in staat bent om veel van de problemen tijdelijk op te lossen. Een klein beetje kennis van de apparatuur en van de naam daarvan is handig om aan te geven welk deel gebroken, kapot of van zijn plaats gekomen is. Ook al heb je het zelf op kunnen lossen bel dan toch naar de praktijk zodat we met een volgende afspraak rekening kunnen houden dat er mogelijk iets gecorrigeerd of herplaatst moet worden. Doe je dat niet dan kan de behandeling mogelijk vertraging oplopen.

Insignia Beugel Eschpark 9, 7131 TG Lichtenvoorde
+31 (0) 544 371260 Fax +31 (0) 544 378254