Insignia Beugel | Eschpark 9, 7131 TG Lichtenvoorde | +31 (0) 544 371260Mondhygiene

Het hebben van een schone mond is belangrijk. Het geeft je een frisse adem en een mooier uitziende glimlach. Poetsen, ragen en flossen verwijderen de dunne kleverige laag van bacteriën die groeit op je tanden. Deze kleverige laag, genaamd plaque, is de belangrijkste oorzaak van tandbederf en tandvleesaandoeningen.


Poetsen

Je zult merken dat het veel moeilijker is om je tanden schoon wanneer je in de beugel zit. Voedselresten blijven makkelijk tussen de draden en achter de brackets zitten. Poetsen en ragen na de maaltijd helpt om de plaklaag te voorkomen. Gebruik een zachte tandenborstel en Poets onder een 45 graden hoek in cirkeltjes boven en onder de beugels. Uw tandenborstel zal wel sneller slijten vanwege je beugel, dus zorg ervoor om de borstel te vervangen wanneer de haren buiten de kunststof van de borstelkop gaan wijken.

Als plaque voor langere tijd op de tanden achter blijft, kan het een permanente witte vlek op het glazuur oppervlak achter laten. Een Waterpik of een elektrische tandenborstel kan een nuttige aanvulling zijn, maar zorg ervoor dat hij elke 6 maanden een bezoekje brengt aan de mondhygiëniste of de preventie-assistente.


Eetgewoonten

Vermijd het eten van hard voedsel, zoals noten, ijs, fris taco schelpen, hele appels en wortelen (snijd ze eerst in stukjes), hard stokbrood korst en broodjes, spare ribs, maïskolven (snijd de maïs uit de kolf vóór eten) en popcorn! Deze voedingsmiddelen kunnen breuk van de beugels en draden veroorzaken; ook de brackets kunnen loskomen. Vermijd ook nagelbijten en pen- of potlood-kauwen gewoonten, omdat deze je beugel kunnen beschadigen. Eet tenslotte ook geen plakkerig voedsel zoals toffees, bubblegum of plakkerig snoepjes van welke aard dan ook. Bij ons zorgvuldig gebruik van de beugel komen de kosten voor eigen rekening.


Flossen en ragen

Flossen en ragen met beugels in duurt al vlug een paar minuten, maar de inspanning is de moeite waard. Haal de floss onder de draad door om goed rond om de brackets schoon te maken.

Super floss kan ook handig zijn en met een ragen is het tussen de brackets schoonmaken eigenlijk een fluitje van een cent.

Insignia Beugel Eschpark 9, 7131 TG Lichtenvoorde
+31 (0) 544 371260 Fax +31 (0) 544 378254